Cantuccini
Ingrediënten
- 300 gram Bloem
- 250 gram Suiker
- 1 tl. Bakpoeder
- snuf Zeezout
- 3 stuks Eieren
- 1 stuks rasp van sinaasappel
- 100 gram Amandelen
- scheutje Olijfolie
- scheutje Vin Santo
- 1 stuks ei om het deeg mee te bestrijken
Instructies
- Verhit de oven voor op 150 graden.
- Alle ingrediënten (behalve het eitje dat je gebruikt om het deeg te bestrijken) in een grote kom doen en mengen met een houten lepel tot een redelijk vochtig deeg.
- Bedek een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg over de bakplaat in twee lange repen van ongeveer 5 centimeter breed. Bestrijk het deeg met wat opgeklopt ei.
- Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de koek uit de oven en snijd ze in repen van 1,5 centimeter. Zet deze vervolgens op hun zijkant op een rooster en zet deze nogmaals in de oven. Deze keer slechts 5 minuten. Laat de koekjes helemaal afkoelen en serveer ze als dessert met een glaasje Vino Santo (om de koekjes in te dippen)
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!