Maak van het water en het meel een glad beslag. Het moet vrij dun zijn om een mooi dun krokant laagje te laten ontstaan.
Verhit de frituur tot 180°C. Haal de inktvisringen door het beslag en laat rustig in de olie zakken. Beweeg meteen de ringen, anders blijven ze op de bodem van de pan plakken.
Haal ze uit de olie als ze bruin worden. Leg ze dan op een papiertje om uit te lekken, bestrooi met zout en peper en serveer warm.

Calamaris

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Borrelhapje, Tapas
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 200 g inktvisringen
  • 0,5 l water
  • 100 g Kikkererwtenmeel
  • 1 l Frituurolie
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept