Calabriaanse uiensoep
Ingrediënten
- 1 kg rode uien
- 3 tenen knoflook
- 1 grote aardappel
- 1 stuks gedroogd chilipepertje
- 0,5 bosje peterselie
- 1 l groentebouillon
- olijfolie, zout en peper
Serveren
- 80 g Pecorino Romano
- 4 sneden boerenbrood
Instructies
- Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de uien met zout tot ze zacht en gekarameliseerd zijn. Dit kan wel wel 1 uur duren.
- Voeg dan de knoflook, aardappel en chiliperpertje en peterselie toe en laat 2 minuten meebakken.
- Voeg de hete bouillon toe en het zout. Doe een deksel op de pan en breng aan de kook, laat 40 minuten zachtjes koken.
- Breng de soep verder op smaak met zout en peper. Rooster de sneden brood en smeer ze in met een teentje knoflook. Leg in elk bord 1 snee brood.
- Giet de soep over het brood en bestrooi met de geraspte kaas.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!