Broccoli, geroosterd met chilipeper

Gang Bijgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 500 g Broccoli
  • 120 ml Olijfolie
  • 4 teentje Knoflook in plakjes
  • 1 stuks Chili peper in dunne reepjes gesneden
  • 25 g Amandelen schaafsle. licht geroosterd

Instructies
 

  • Verdeel de broccloi in roosjes en laat aan elk roosje een stukje steel zitten. Vul een grote pan met water en breng het aan de kook. Doe dan de roosjes voor 2 minuten in het water, niet langer. Schep met een schuimspaan de roosjes uit het water en doe direct in koud water. Liefst ijswater. Laat uitlekken in een vergiet en laat goed droog worden. Schep in een kom de broccoli met 3 eetlepels olijfolie, royaal zout en peper en meng goed door elkaar. Laat een geribbelde grillpan op hoog vuur in ongeveer 5 minuten goed heet worden. Niet invetten. Rooster de broccoliroosjes in enkele porties tegelijk. Niet te dicht bij elkaar leggen. Keer zodra er grillstrepen ontstaan. Doe in een schaal. Doe intussen de overgebleven olie in een pan met de knoflook en chilipeper. Fruit ze op halfhoog vuur tot de knoflook goudbruin is. Ze garen van het vuur af nog na. Giet de olie met de knoflook en chilipeper over de broccoli en scep alles door elkaar. Serveer de groente lauw of warm. Je kunt er voor het serveren nog heel dunnen schijfjes citroen of geroosterde amandschaafsel over doen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept