Briochedeeg Paul v W

Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 4 stuks Ei
  • 150 g Boter
  • 1,2 dl Melk
  • 30 g Suiker
  • 10 g Zout
  • 650 g Bloem
  • 30 g Gist of de helft droge gist

Instructies
 

  • Bij gebruik van droge gist: meng de gist door de bloem. Maak van de bloem een kring op het aanrecht. Leg alle droge ingredienten los van elkaar buiten de bloemkring, tegen de bloem aan. (let op: zorg ervoor dat de gist alléén in aanraking komt met de bloem). Leg alle natte ingrediënten in de bloemkring.
  • Meng met een hand steeds een beetje bloem door het midden (natte gedeelte) van de kring. Werk van binnen naar buiten totdat alles met elkaar gemengd is en kneedt het deeg goed door.
  • Laat het deeg afgedekt met keukenplastic een half uur rusten in een kom op een warme plaats, niet op de tocht.
  • Stuif wat bloem op het aanrecht en leg het deeg erop.
  • Druk met de platte hand alle lucht uit het deeg en zorg dat er een ovale vorm ontstaat. Klap de buitenste flappen van het ovale deeg naar binnen en rol, met de duimen tegen elkaar, het deeg heel strak op. (Let op: doe dit zonder luchtblazen achter te laten, want deze maken gaten in het brood. Of je moet dit juist willen). Zorg dat de deegrol overal even dik is en leg het in een bakblik met de sluitingsrand naar onderen.
  • Zet het bakblik op een warme plaats en laat het deeg rijzen tot het blik goed gevuld is en het deeg al enigszins over de rand komt. Besproei de bovenkant van het deeg regelmatig met lauw water om te voorkomen dat de bovenkant uitdroogt. Bak de brioche gedurende ongeveer 40 minuten af in de oven op 175 graden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept