Briochedeeg Pat

Basisrecept
Bereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 3 minuten
Porties 8 brioches

Ingrediënten
  

  • 500 g Bloem
  • 15 g Gist
  • 0,75 dl water warm
  • 2 el Suiker
  • 1 tl Zout
  • 5 stuks Eieren 3 tot 5 eieren
  • 250 g Boter fluffy boter

Instructies
 

  • Bloem zeven.
  • Gist oplossen en bij een kwart van de bloem toevoegen.
  • Maak een kruis in deze deegbal en doe deze in een kom lauwwarm water.
  • Maak nu van de overige bloem een dijkje. Vul de leegte op met de eieren, suiker en zout.
  • Kneed dit tot een deeg.
  • Als de gistbal boven komt drijven, uit laten lekken en bij het deeg mengen.
  • Leg de bal op een ingevet foliepapier op een warme plaats, met een vochtige doek erover en laat dit rijzen.
  • Kneed na 1 – 1½ uur de boter erbij.
  • Laat koelen.
  • Verwarm de oven voor op 190 °C en bak in 15 tot 17 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept