Briochedeeg Pat
Basisrecept
Ingrediënten
- 500 g Bloem
- 15 g Gist
- 0,75 dl water warm
- 2 el Suiker
- 1 tl Zout
- 5 stuks Eieren 3 tot 5 eieren
- 250 g Boter fluffy boter
Instructies
- Bloem zeven.
- Gist oplossen en bij een kwart van de bloem toevoegen.
- Maak een kruis in deze deegbal en doe deze in een kom lauwwarm water.
- Maak nu van de overige bloem een dijkje. Vul de leegte op met de eieren, suiker en zout.
- Kneed dit tot een deeg.
- Als de gistbal boven komt drijven, uit laten lekken en bij het deeg mengen.
- Leg de bal op een ingevet foliepapier op een warme plaats, met een vochtige doek erover en laat dit rijzen.
- Kneed na 1 – 1½ uur de boter erbij.
- Laat koelen.
- Verwarm de oven voor op 190 °C en bak in 15 tot 17 minuten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!