Los de gist en de suiker op in melk van 38 graden. Meng bloem, eieren en de gistoplossing en voeg het zout toe. Werk er hierna geleidelijk de zachte boter door. Kneed het deeg tot het glad en elastisch is. Leg een doek op het deeg en laat het op kamertemperatuur 1,5 uur rijzen. Sla het deeg plat, bol het deeg op en leg het in een met boter ingesmeerd bakblik, of maak er bolletjes van. Bak het brood ca. 30 minuten bij 180 graden.

Briochebrood Cees H

Porties 1

Ingrediënten
  

  • 45 g Gist
  • 35 g Suiker
  • 1,3 dl Melk
  • 560 g Patentbloem
  • 3 stuks Eieren
  • 15 g Zout
  • 170 g Boter

Instructies
 

  • Los de gist en de suiker op in melk van 38 graden. Meng bloem, eieren en de gistoplossing en voeg het zout toe. Werk er hierna geleidelijk de zachte boter door. Kneed het deeg tot het glad en elastisch is. Leg een doek op het deeg en laat het op kamertemperatuur 1,5 uur rijzen. Sla het deeg plat, bol het deeg op en leg het in een met boter ingesmeerd bakblik, of maak er bolletjes van. Bak het brood ca. 30 minuten bij 180 graden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept