Boerenkool van cavolo nero
Ingrediënten
- 750 g Cavolo nero
- 1 kg Aardappelen
- 100 g Spek
- 200 g Mosterdfruit
- 1 dl Jus de veau
- 100 ml Melk
- 100 g Boter
- 1 stuks Rookworst
- 0,5 stuks Sjalotje
Instructies
- Rits de cavolo nero van de nerven. Kleintjes mag je aan de nerf laten zitten. De grote nerven zijn te taai om te eten.
- Schil de aardappelen en laat ze gaar koken.
- Blancheer de bladen cavolo nero zacht, ongeveer vijf minuten. Snijd ze daarna in stukjes. Niet te klein, maar ook weer niet te groot.
- Haal de aardappelen door de pureeknijper en maak met melk en boter een smeuïge puree.
- Meng dan de cavolo nero en de spekjes erdoor.
- Snijd het sjalotje fijn en doe bij de stamppot.
- Serveer met een goede rookworst, het mosterdfruit en de jus.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!