Boerenkool van cavolo nero

Porties 4

Ingrediënten
  

  • 750 g Cavolo nero
  • 1 kg Aardappelen
  • 100 g Spek
  • 200 g Mosterdfruit
  • 1 dl Jus de veau
  • 100 ml Melk
  • 100 g Boter
  • 1 stuks Rookworst
  • 0,5 stuks Sjalotje

Instructies
 

  • Rits de cavolo nero van de nerven. Kleintjes mag je aan de nerf laten zitten. De grote nerven zijn te taai om te eten.
  • Schil de aardappelen en laat ze gaar koken.
  • Blancheer de bladen cavolo nero zacht, ongeveer vijf minuten. Snijd ze daarna in stukjes. Niet te klein, maar ook weer niet te groot.
  • Haal de aardappelen door de pureeknijper en maak met melk en boter een smeuïge puree.
  • Meng dan de cavolo nero en de spekjes erdoor.
  • Snijd het sjalotje fijn en doe bij de stamppot.
  • Serveer met een goede rookworst, het mosterdfruit en de jus.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept