Bloemkool in beurre noisette
Ingrediënten
- 1 stuks Bloemkool
- 250 g Boter gezouten
- 1 stuks palmkool
- eetbare bloemen
- 1 stuks Courgette
- 1 stuks rode kool gefermenteerd
Instructies
- Snijd de bloemkool in plakken van 1 cm. Maak de beurre noissette door de boter te verwarmen en al roerende een bruine kleur te verkrijgen. Stop met verhitten als de boter lichtbruin is.
- Leg de plakken bloemkool dan in de beurre noissette en laat gaar worden. Houd de boter op ongeveer 100ºC. Dit duurt ongeveer een uur. Dek de pan af met papier dat je op de bloemkool legt. Hierdoor ontsnapte er geen vocht.
- Laat dan de bloemkool uitlekken, zodat overtollige boter kan weglopen. Bak dan de bloemkool op middelhoog vuur tot een knapperige korst ontstaat, aan beide kanten.
- Serveer de bloemkool met andere groenten zoals palmkool, rode kool en wat zure smaken om een balans te creëren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!