Blanquette de veau

Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g kalfssucade
  • 1 stuks ui gesnipperd
  • 1 stuks winterwortelen in blokjes gesneden
  • 1 stuks prei in dunne plakjes
  • 1 stengel bleekselderij in plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 3 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml kalfsbouillon
  • 4 el boter
  • 20 stuks zilveruitjes
  • 1 el suiker
  • 3 eo bloem
  • 100 g kastanje champignons
  • 100 g shiitakes
  • 100 g oesterzwammen
  • 150 ml crème frache
  • 1 bosje peterselie
  • 1 stuks citroen uitgeperst

Instructies
 

  • Snijd het vlees in gelijke stukken. Blokjes van 1,5x1,5 cm. Bestrooi met zout en peper.
  • Verhit zonnebloemolie in een pan en braad het vlees aan.
  • Als al het vlees aangebraden is, bak je in het resterende vet de ui, wortel en bleekselderij aan.
  • Doe dan het vlees erbij en de kruiden. Voeg de kalfsbouillon en de wijn erbij. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag, laat zo 2 uur sudderen met de deksel op de pan.
  • Snijd de paddenstoelen in vrij dikke plakjes en bak ze lichtbruin in een aparte pan met boter.
  • haal het vlees uit de pan na het stoven. Gooi de groenten weg, want ze hebben hun smaak afgegeven en voegen niets meer toe aan de smaak van de stoof.
  • Vang het vocht op in een pan en bindt de saus met een bindmiddel als maizena of aardappelzetmeel. Dan is de saus ook geschikt voor glutenvrije gasten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe het vlees terug in de pan. Roer de creme fraiche, het eigeel en citroensap door elkaar in een kom. Verwarm even en giet de saus bij het vlees, doe ook de paddenstoelen erbij. Laat alles op temperatuur komen, niet koken, want dan gaat de saus schiften. Serveer met wat peterselie.
  • Geef er witte rijst bij en wat boontjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept