Bieten tartaar
Ingrediënten
Tartaar
- 400 g Bieten Gaar, liefst gerookt
- 40 g Bosui Fijn gehakt
- 40 g Augurken In fijne brunoise
- 40 g Kappertjes Fijn gehakt
- 10 g Mosterd 3 soorten
- 50 g Tomatenketchup
- 2 stuks eigeel
- naar smaak Worcestersaus
- naar smaak Tabasco
- naar smaak Peterselie
- naar smaak Fleur de sel
- naar smaak zwarte peper
- naar smaak Peper Espelete
Bietencarpaccio
- 60 g Bietencarpaccio
- 10 cl Olijfolie
- 5 cl Citroensap
- 0,5 stuks Citroen Zestes
Garnituur
- 12 stuks Witte radijs In dunne plakjes
- 0,5 stuks Zwarte radijs In dunne plakjes
- 60 g gemengde groene kruiden
- Naar smaak Vinaigrette
- 30 plakjes parmezaanse kaas
- 70 g parmezaanse kaas Geraspt
Opmaak
- 6 takjes peterselie
- 6 stengels Bieslook
- naar smaak Fleur de sel
- naar smaak zwarte peper
Eidooier
- 2 dl Room
- 1 mespunt komijn
- 1 mespunt Kaneel
- 1 mespunt Kruidnagelpoeder
- 1 mespunt Sechuan peper
- 6 plakjes wortel geblancheerd
- 6 druppels Olijfolie
Instructies
Tartaar
- Snijd de bieten in een fijne brunoise. Meng met de eigelen en de overige ingrediënten.
Bietencarpaccio
- Snijd de bieten in dunne doorzichtige plakjes met de mandoline. Leg de plakjes in de marinade om te garen in zuur.
Garnituur
- Snijd de radijzen in dunne plakjes. Schil de zwarte radijs en snijd ook in dunne plakjes. Rol in de vorm van een roos. Marineer ze vlak voor het serveren met de marinade. Schaaf plakjes van de Parmezaanse kaas. Rasp de Parmezaanse kaas. Zet de oven op 150ºC en strooi de kaas op een gelpad. Laat smelten en haal uit de oven als het lichtbruin begint te worden. Zet even weg tot het wat afgekoeld is en leg dan over een vorm, bijvoorbeeld een deegroller, om uit te harden.
Opmaak
- Meng de groene kruiden met de vinaigrette en leg op de borden. Maak verder op met de knapperige parmezaan wafels, plakje parmezaanse kaas en de kruiden. Bestrooi met peper en zout.
Eidooier
- Klop de slagroom lobbig zodat hij net niet meer uitloopt. Meng tijdens het kloppen met de specerijen.
- Leg op de tartaar een dotje met specerijen geklopte room. Leg daarbovenop een schijfje wortel en druk het wat in, zodat een randje room ontstaat. Laat op de wortel een druppel olijfolie vallen, zodat het helemaal bedekt is.
- Plak rondom de tartaar de dunne plakjes radijs.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!