Bieten in bladerdeeg, gevuld met geitenkaas
Ingrediënten
Bieten
- 3 stuks bietjes
- 4 plakjes Bladerdeeg
- 100 g Geitenkaas
- 1 stuks eigeel
Flensje
- 50 g Bloem
- 10 g Maizena
- 40 g Melk
- 1 stuks Ei
- 2 el groene kruiden
Instructies
Bieten
- Kook de bietjes gaar. Dit duurt ongeveer een uur. Je moet met een mesje in de bieten kunnen prikken. Laat afkoelen en schil ze. Snijd dan gelijke rechthoekige stukken met zo weinig mogelijk afsnijdsel. Boor in het midden van elk stuk een gat, 1 cm, met een appelboor. Vul dit gat met zachte geitenkaas.
Flensje
- Doe het meel en de maizena in een kom. Giet er de melk bij terwijl je met de garde snel klopt. Doe er dan het ei door en als laatste de kruiden. Zet even opzij, 15 minuten. Bak ze dan in een langwerpige vorm aan beide kanten. Leg daarna opzij om af te koelen.
Afmaken
- Leg de gevulde bieten tegen elkaar aan met het gat in de lange richting. Rol het bladerdeeg uit tot het een omvang heeft die om de bieten past. Rol het flensje om de bieten en leg het geheel op het bladerdeeg. Maak het dicht door het bladerdeeg voorzichtig om het flensje te vouwen. Bestrijk de uiteinden met eigeel en druk dicht. Snijd overtollig bladerdeeg weg. Dit kun je eventueel als versiering gebruiken. Bestrijk de buitenkant met eigeel en bak in de oven op 180ºC tot de staaf mooi bruin is. Duurt ongeveer 20 minuten. Snijd aan terwijl het nog heet is.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!