Beignet tiede de camenbert sur une petite salade
Camenbertbeignet, gefrituurd in deeg op een salade
Ingrediënten
beignet
- 0,5 stuks Camembert
- 100 g Meel
- 5 g Gist
- 125 cl Cider
- 1 tl Zout
- 1 stuks Appels granny smith
- 1 krop Sla
- 12 stuks Asperge groene asperge
- 2 stuks Kerstomaatjes
- 3 el Olie
- 1 el Walnotenolie
- 0,5 bosje Kervel
- 0,5 el Sherryazijn
Instructies
Beslag
- Voeg de gist bij de cider en los op. Zeef de bloem en meng zout erdoor. Maak een kuiltje in de bloem en giet de cider met gist erbij. Goed doorroeren, zodat er een vrij dik beslag ontstaat.
Camenbert
- Een sterke camenbert afschrapen om een mildere smaak te krijgen. In dikke plakken snijden en deze weer in blokjes. Zet in de koeling om hard te laten worden.
Frituren
- zet de frituur op 180 graden. Prik de camenbert aan stokjes, haal door het beslag en frituur goudbuin. Wanneer ze uit de frituur komen, direct zouten en laten uitlekken.
Salade
- Maak een dressing van sherry azijn en walnotenolie. Maak de sla schoon, ontvel de tomaten, kook de asperges en snjd de appel in mooie reepjes of brunoise. Schik de sla mooi op een bord, schep de dressing erover en leg een gefrituurde camenbert er bovenop.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!