Runder jus
Ingrediënten
- 2 kg Rundvlees In stukjes
- Zonnebloem olie
Vegatables
- 300 g Wortelen
- 200 g Sjalotjes
- 100 g Bleekselderij
- 1 pcs Konflook bol
- 1 pcs Bouquet garni thijm, peterselie, laurier
Jus
- 2 ltr Kippenbouillon
- 50 g Boter
Seasoning
- Zout
- zwarte peper
Instructies
- Bak de stukjes vlees in de hete zonnebloemolie. Voeg als de stukken bruin zijn, de boter toe. Haal dan het vlees uit de pan. Maak de groentes schoon en snijd in mirepoix. Plet de knoflook. Bak de groentes in dezelfde pan tot ze bruin zijn. Doe het vlees terug in de pan en overgiet met de kippenbouillon. Breng op smaak met zout. Reduceer en voeg weer bouillon toe. Reduceer en voeg dan voor de laatste keer bouillon toe. Reduceer dan tot de gewenste hoeveelheid en zeef de jus. Breng verder op smaak en zet dan weg tot gebruik.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!