Aubergine paramahamsa
Ingrediënten
panir
- 0,75 l Yoghurt
- 3 l Melk
- 1 tl Zout
- 0,5 tl asafoetida
- 0,5 tl Kurkuma
- 0,5 tl Peper
- 3 el Koriander
tomatensaus
- 15 stuks Tomaat
- 1 el Ghi
- 2 tl Pancha masala
Panir
- 4 el Melkpoeder
Tomatensaus
- 2 el suiker
- 1 tl Zout
- 7 stuks Aubergine
- 50 g Bloem
- 50 g Kikkererwtenmeel
- 1 tl Zout
- 1,5 tl kainjizaad
- 0,5 tl Kurkuma
Instructies
Panir
- Begin met panir te maken van de melk en yoghurt. Bewaar de wei. Laat de panir even uitlekken.
- Maal de panir in een keukenmachine of met een staafmixer met zoveel wei dat het een dikke saus wordt.
- Voeg de kruiden en koriander toe en als laatste de melkpoeder (dit geeft het bruine korstje) en maal alles nog even om te mengen
Tomatensaus
- Ontvel (zonodig) en maal de tomaten, of gebruik tomaten uit blik.
- Verhit de ghi en bak daarin de pancha masala. Voeg de tomaten toe en kook ze in tot een dikke saus. Voeg er de suiker en het zout aan toe.
Aubergine pakora’s
- Maak zoveel aubergine pakora’s dat ze de bodem van de ovenschalen bedekken.
- Snijd de aubergines in plakken van 0,5 cm
- Maak het pakora beslag
- Haal de aubergineplakken erdoor en frituur in de ghi
Samenstellen
- Verdeel de aubergine pakora’s over de bodem van de ovenschalen
- Verdeel de tomatensaus over de pakora’s en schep vervolgens de panir eroverheen
- Zet de schalen in de voorverwarmde oven en bak ze een half uur tot drie kwartier op 250 graden, tot er een korstje op zit.
- Laat het gerecht nog even staan zodat je er mooie stukken van kunt snijden
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!