Appel karamel en manzana tartelette
Ingrediënten
Deeg
- 260 g Bloem
- 150 g Boter Zachte boter
- 100 g Poedersuiker
- 40 g Amandelmeel
- 50 g Eieren
Amandelcreme
- 300 g Boter Zachte boter
- 300 g Poedersuiker
- 300 g Amandelmeel
- 300 g Eieren
- 15 g Bloem
Gekarameliseerde appel
- 1 kg Appels
- 200 g Karamel
- 6 g Pectine
- 10 g Suiker
Manzana gelei
- 250 g Manzana likeur
- 250 g Appels Rode appels
- 12 g Citroensap
- 1 g Wijnsteenzuur
- 100 g suikersiroop 30B 55 g water, 45 g suiker
- 150 g water
- 15 g Pectine
- 15 g Suiker
- Gele kleurstof naar kleur
- Kleurstof. groen naar kleur
Instructies
Deeg
- Wrijf de boter in de poedersuiker, de bloem en het amandelmeel. Meng de eieren erdoor en zet koel opzij. Kneed het goed door, een half uur voor gebruik. Laat opnieuw koelen. Rol het deeg dan op 1 mm dikte uit, doe in de vormpjes en zet weer koel weg.
Amandelcreme
- Meng de zachte boter, poedersuiker en amandelmeel goed door elkaar. Meng de eieren erdoor en dan het meel.
Gekaramelliseerde appels
- Schil de appels en snij in brunoise. Bak de appels kort, ze moeten beetgaar blijven. Doe ze dan in de karamel, meng goed en bestrooi met de gemengde pectine en suiker. Doe in vormpjes en zet weg in de vriezer.
Manzana gelei
- Schil de appels en verwijder het klokhuis. Meng het citroensap en de manzana likeur erdoor. Meng de pectine en suiker en de suikersiroop in het water en breng aan de kook. Voeg alle ingredienten toe, meng goed en laat in een vorm afkoelen. Doe in de vriezer. Snijd dan in blokjes.
Afmaken
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Spuit de amandelcreme in de vormen en zet in de oven, ongeveer 20 minuten. Na het bakken, laat afkoelen en zet rondjes appels er bovenop. Dan garneren met een blokje appelgelei.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!