Abrikozen en amandeltaart
Ingrediënten
Deeg
- 1050 g Boter
- 750 g Suiker
- 500 g Amandelmeel
- 120 g eigelen
- 150 g Eieren
- 10 g Zout
- 1350 g Meel
- 4 g Bakpoeder
- 2 g Citroenzestes
- 45 g Semolina
- 40 g eigeel om deeg te bestrijken
- 10 g Room om deeg te bestrijken
Abrikozencompote
- 200 g Abrikozenpuree
- 200 g Abrikozen gedroogd
- 100 g Honing
- 6 g Pectine
- 10 g Suiker om te mengen met de pectine
Amandel daquoise
- 200 g Eiwit
- 200 g Suiker
- 120 g Amandelmeel
- 42 g Bloem
Instructies
Deeg
- Smelt boter + suiker + zout + amandelpoeder Voeg dooiers + eieren + citroenzaden toe Meng bakpoeder + meel en meng het. Voeg deze gemengde poeders aan het mengsel toe. Zet 30 minuten in de koelkast. Mix met de deeghaak. Zet hem 30 minuten in de koelkast. Rol het deeg 6 mm dik uit Snijd een cirkel van 22 cm breed. Vouw een cirkel van 18 cm breed als de bodem in een bakblik. Bak de bodem. baktijd: 12 minuten bij 160 ° C
Abrikozencompote
- Verwarm de abrikozenpuree en honing in een pan tot 40 ° C. Voeg de mix van pectine + suiker toe. Meng en breng aan de kook. Meng opnieuw. Voeg de gedroogde abrikozen toe en kook ze 2 minuten. Goed mengen. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Bestrooi de bodem met de semolina tegen het al te vochtig worden. Vul de taart met de compote. Bedek met de cirkel van 22 cm. (gebruik 220 g compote per cake) Bak 10 min op 160 ° C
Amandel-daquoise
- Klop het eiwit op, voeg suiker toe als je begint te kloppen. Meng amandelpoeder met bloem en vouw deze poeders in het geklopte mengsel. Zet de taart op met een spuitzak. Bestrooi met poedersuiker. (Bak 16 min bij 160 ° C)
Decoratie
- Decoreer de taart met gedroogde abrikozen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!