Uien bouillon

Gang Bouillons
Keuken Frans
Porties 6 liters

Ingrediënten
  

  • 150 g Kikkererwten gedroogd
  • 1500 g Gele uien
  • 40 g Zonnebloemolie
  • 1100 g Rode uien
  • 150 g Prei
  • 130 g Knoflookui
  • 800 g Cipollini uien
  • 250 g Balsamicoazijn
  • 150 g Comte kaas geraspt
  • 100 g Appelazijn
  • 100 g tamarisaus
  • 40 g Suiker
  • 10 g Kombu
  • Zeezout
  • 7 liter water

Instructies
 

Kikkererwten

  • Een dag van tevoren de kikkererwten in water laten wellen,minstens 12 uur.

Uien

  • Hak de gele uien in mirepoix.
  • Verhit de olie en zweet de gele uien aan tot ze doorzichtig zijn, maar niet bruin. Ongeveer 20 minuten.
  • Verwarm de oven op 190ºC.
  • Snijd de rode uien, preien, knoflooksjalotten in dikke ringen van 1 cm. Grill ze op een gietijzeren bakplaat of plancha tot ze zwart zien.
  • Halveer de cipollini uien en leg ze op een bakplaat. Rooster ze tot ze bruin zijn.
  • Doe de geroosterde en gegrillde uien en prei bij de gele uien in de pan.
  • Voeg de balsamicoazijn toe en schraap langs de wand en over de bodem om alle aanbaksels los te maken. Laat inkoken tot de helft van het volume, ongeveer 5 minuten.
  • Zeef de kikkererwten en doe ze bij de uien.
  • Doe het water in de pan en laat zachtjes aan de kook komen. Laat verder 4 uur koken op lage temperatuur.
  • Voeg de geraspte kaas toe, de ciderazijn, tamari, suiker en kombu. Laat nog 30 minuten zachtjes sudderen.
  • Passeer dan de bouillon door een zeef, breng op smaak en zet weg tot gebruik.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept