Krokante varkensbuik met pesto
Ingrediënten
- 1 bosje Tijm Grof gehakt
- 1 bosje Rozemarijn Grof gehakt
- 1 bosje Salie Grof gehakt
- 3 tenen Knoflook Geplet en grof gehakt
- 120 ml Olijfolie
- 1,3 kilo Varkensbuik Ontbeend met huid
- 0,375 l Wijn wit
- Zeezout
- Peper
- 100 g Pesto
Instructies
- Verwarm de oven voor op 230ºC.
- Hak de kruiden en de knoflook grof voor de kruidenmarinade. Doe de kruiden, knoflook samen met de olijfolie in een blender en hak het fijn tot een mooi stevig groen mengsel.
- Snij de huid van de varkensbuik diagonaal in met een scherp mes. Draai de varkensbuik een kwartslag en herhaal dit, zodat je een mooi ruitpatroon in de huid krijgt. Snij niet te diep, zodat je het vlees niet raakt.
- Leg het vlees met de huidkant naar beneden in een ovenschaal. Bestrooi met peper en zout. Wrijf met je handen de vleeskant in met het kruidenmengsel, zodat deze goed bedekt is.
- Draai de varkensbuik om en maak de huid droog met keukenrol. Bestrooi de bovenkant met een beetje zeezout, maar niet te veel.
- Plaats de varkensbuik in het midden van de oven en rooster deze ongeveer 50 minuten. De huid begint al een mooie goudbruine kleur te krijgen.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 170 ºC en zet te timer op 60 minuten. Doe een flinke scheut wijn in de ovenschaal, maar zorg ervoor dat de huid droog blijft.
- Verlaag de oven temperatuur naar 100ºC en zet de timer op 60 minuten. Haal de varkensbuik uit de oven en wikkel het in aluminiumfolie om te rusten. Zorg ervoor dat de huid niet ingepakt is, zodat deze lekker knapperig blijft.
- Snijd het vlees in mooie repen en bestrijk met de pesto. Serveer warm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!