Gerookte paling, waterkers en Opperdoezer ronde

Gang Voorgerecht vis
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Waterkers coulis

  • 2 bossen Waterkers
  • 10 blaadjes Rucola
  • 3 dl water
  • 50 gr Olijfolie

Mierikswortelolie

  • 3 dl sojaolie
  • 100 gr geraspte mierikswortel

Opperdoeser ronde

  • 4 st Opperdoezer ronde
  • 50 gr roomboter
  • 3 dl water
  • graten van de paling

Mierikswortel-Yoghurt

  • 1 dl Yoghurt
  • mierikswortel olie naar smaak
  • Zout

Opmaak

  • 50 g Haring kaviaar

Instructies
 

Waterkers coulis

  • Pluk de waterkers, zodat je alleen de blaadjes overhoudt en blancheer deze in een ruime pan met kokend water gedurende 1 minuut. Vervolgens op ijswater af laten koelen.
  • Daarna zeven en het vocht er goed uitknijpen. Draai in de keukenmachine tezamen met het water en de olijfolie de waterkers door tot een gladde groene coulis. Laat het geheel minstens 10 minuten voluit draaien zodat door de wrijvingswarmte de kleur goed loslaat. Giet vervolgens de massa door een fijne haarzeef.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Mierikswortelolie

  • Voeg beide ingredienten bij elkaar in een vacuumzak om vervolgens te vacumeren en sous vide te verhitten voor 60 minuten op 75 graden.
  • Vervolgens zeven door een zeer fijne zeef. Direct klaar voor gebruik.

Opperdoezer ronde

  • Boor met behulp van een parelboor gelijkmatige bolletjes uit de aardappel met schil.
  • Ondertussen het water met de palinggraat laten trekken voor 15 minuten en vervolgens zeven.
  • Dan de boter toevoegen en het geheel voor de helft reduceren vervolgens de uitgeboorde aardappel toevoegen en deze garen. Zorg dat de aardappel gaar is en het vocht volledig verdampt en geglaceerd is om de aardappel.

Mierikswortel-Yoghurt

  • Meng de yoghurt met de mierikswortel olie en breng op smaak met zout. Vervolgens parels maken met behulp van een alginaatbad. Bewaar de parels vervolgens in sojaolie.

Algemeen

  • Vervolgens de binnengraat van de buikwand verwijderen en de huid. Bewaar de graat voor de bouillon voor de aardappels. Vervolgens de paling in gelijkmatige stukken snijden van 5cm en deze op kamertemperatuur laten komen of evt onder een warmtebrug temperatuur geven.
  • Maak de Oosterschelde paling schoon door van kop naar staart de filet over de graat los te snijden.

Opmaak

  • Maak de waterkers coulis lauwwarm en dresseer in de diep bord. Vervolgens de lauwwarme Oosterschelde paling speels in het bord verdelen. De Opperdoezer ronde en de yoghurtparels verdelen in de saus. Dan het geheel verrijken met nog wat extra mierikswortel olie. Op de paling schep je de Baerii kaviaar. Dan fraaie mini topjes van de waterkers dresseren op de paling en als laatste de pommes soufflé.

Pommes soufflé

  • Snijd van grove bonken op de snijmachine dunne plakken op stand 2. Leg de plakken op een papieren doek en smeer ze in met aardappelzetmeel m.b.v. een kwastje. Doe dit dun en gelijkmatig. Vervolgens een andere plak aardappel erboven opdrukken en ongeveer 15 minuten laten rusten. Dan het geheel uitstukken met een steker van 1 cm doorsnee om ze vervolgens al bewegend te frituren op 160 graden, zorg dat de olie continu in beweging blijft voor het beste resultaat.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept