Chocoladeijs CR
Ingrediënten
- 25 gram pure chocolade 70% cacao, rauwe uit Equador
- 55 gram Slagroom
- 30 gram dextrose
- 50 gram eierdooier
- 30 gram Melkpoeder
- 0,5 gram Zout
- 2 gram Piment
- 25 gram Cacaopoeder
- 60 gram Suiker
- 355 gram Melk
Instructies
- Hak de chocolade fijn en doe deze samen met de slagroom in een vuurvaste kom en zet deze in een kom met ijskoud water. Doe de dextrose met de eierdooier in andere vuurvaste kom en klop het met een garde tot het fluffy en lichtgeel is. Doe melk, melkpoeder, zout, piment, cacaopoeder en suiker in een pan. Roer het geheel met een garde goed door. Zet de pan op het vuur en verwarm het op een laag pitje tot 85 graden. Giet een kwart van het verwarmde melkmengsel bij de losgeklopte eierdooier. Roer dit met de garde goed door. Giet vervolgens het mengsel met ei en melk terug in de pan en zet het vuur hoger. Blijf met de garde roeren. Verhit het melkmengsel tot 85 graden en giet dit bij de slagroom en chocolade. Roer het geheel met de garde of staafmixer. Laat de compositie afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het ijs maakt of zet het in de koelkast tot je het later gaat bereiden. Giet de afgekoelde compositie in een ijskoude ijsmachine en laat 10 minuten draaien.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!