Fonceerdeeg

Gang Patisserie
Keuken Frans
Porties 435 gram

Ingrediënten
  

  • 250 g bloem
  • 125 g boter niet te koud
  • 1 stuks ei
  • 1 tl suiker
  • 0,5 tl zout
  • 0,4 dl water koud

Instructies
 

  • Maak een bergje van de bloem en vorm er een kuiltje in. Doe daarin de boter, het ei, het zout en de suiker. Meng met je vingertoppen. Werk er beetje bij beetje de bloem door, het moet een korrelig deeg worden.
  • Doe er dan de melk bij en werk dit ook met je vingertoppen erdoor. Het moet een mooi glad en soepel deeg worden. Duw het een aantal keer met je handen plat van je af, maak er een bal van en leg in de koelkast. Laat zeker een half uur rusten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept