Aardbei framboos bes taart

Gang Patisserie
Keuken Frans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

Amandelroom

  • 100 g Boter op kamertemperatuur
  • 100 g Amandelmeel
  • 80 g fijne tafelsuiker

Taartbodem

  • 1 recept Kruimeldeeg Pâte brisée

Vulling

  • 250 g Aardbeien
  • 125 g Frambozen
  • 3 trosjes Aalbessen
  • 125 g Blauwe bessen
  • 0,5 stuks citroensap
  • 1 el suiker
  • 2 el aalbessengelei

Instructies
 

Taartbodem

  • Bekleed een ingevette en met bloem bestoven taartvorm met het deeg (3 mm).
  • Bak het 15 minuten in de oven, tot het heel licht goud kleurt en laat de taartbodem dan afkoelen.

Amandelroom

  • Klop de boter romig en klop het amandelmeel en de eieren erdoor. Klop de bloem erdoor. Bliif kloppen tot de room mooi glad is.
  • Verdeel de room over de taartbodem en zet die circa 20 minuten in de oven op 160 °C.

Vulling

  • Snijd de aardbeien in tweeën, doe ze in een kom, giet het citroensap erbij en strooi de suiker erover. Zet de aardbeien koel weg.
  • Haal de taartbodem uit de oven en laat hem afkoelen. Verhit de aalbessengel in een pannetje tot hij vloeibaar is en strijk hem over de taart. Schik dan de vruchten in een mooi patroon op de taart.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept