Passievruchten met appel crumble d'esprit
Ingrediënten
- 1 stuks appel
- 6 takjes Basilicum
- 0,5 stuks Vanillestokje
- 40 g Boter gezouten
- 40 g Frambozenjam
- 30 g donkerbruine basterdsuiker
- 10 g Suiker
- 1 mespunt Kaneel
- 4 stuks passievruchten
- 30 g Amandelschaafsel geroosterd
- 20 g Amandelpoeder
- naar smaak Poedersuiker
Instructies
- Snijd de appel in kleine blokjes en hak de basilicumblaadjes fijn. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Smelt de boter in een koekenpan en voeg er de appelblokjes, frambozenjam, basilicum, helft van de basterdsuiker, suiker, kaneel en het merg van de vanillestokjes aan toe. Stoof dit mengsel een paar minuten op laag vuur. De appel moet wel knapperig blijven.
- Halveer de passievruchten, schep het vruchtvlees eruit en doe dit samen met het amandelschaafsel bij het appelmengsel. Proef en voeg eventueel naar smaak suiker toe.
- Vul de passievruchthelften met het appelmengsel. Meng de rest van de basterdsuiker met het amandelpoeder en strooi over de gevulde passievruchten.
- Verwarm de oven op 180°C. Schenk een bodem water in een ovenschaal. Zet de passievruchten erin en laat ze ongeveer 30 minuten in de oven bakken. Laat ze daarna nog 30 minuten rusten. Bestrooi de vruchten voor het opdienen met poedersuiker.
Notities
Wijn: zoete prosecco, zoete Gewurtztraminer.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!