Truffel soep met bladerdeeg korst (Paul Bocuse)
Ingrediënten
Soep
- 1,2 l Runderbouillon
- 160 g Foie gras gekookt
- 100 g Truffel van het seizoen
- 8 el wortel brunoise
- 8 el uien brunoise
- 4 el Rundvlees van de bouillon
- 4 el kippenvlees
- 0,04 l Noilly Prat
- 0,08 l Truffel jus
- 8 stuks bladerdeeg in rondjes van 18 cm voor koppen van 14 cm
- 50 g Boter. geklaard
eigeel
- 2 stuks eigelen
- water
- 1 mespunt Zout
Kruiden
- Naar smaak Zout
- Naar smaak zwarte peper
Instructies
- Schil, was en snijd de uien en wortel in brunoise en zweet even aan in de boter, zodat ze beetgaar worden.
- Snijd het vlees en de foie gras in blokjes van 8 mm.
- Schaaf de truffel.
- Verdeel de ingrediënten over de soepkommen. Schenk de bouillon, Noilly Prat en truffel jus erbij. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
- Rol het bladerdeeg uit en steek rondje uit. Bestrijk de rondjes met het eigeel en leg ze op de soepkommen, met het eigeel naar beneden. Druk goed vast aan de randen. Bestrijk de buitenkant ook met eigeel en maak met de achterkant van een mesje een patroon in het bladerdeeg. Zet dan koel weg.
- Verwarm de oven voor op 245ºC. Vlak voor de soepkommen de oven ingaan, bestrijk je ze nogmaals met eigeel. Bak dan in de oven op 230ºC voor 10 minuten. Verlaag dan de temperatuur tot 180ºC en bak nog 10 minuten.
- Als het deeg bol staat en mooi bruin is, haal je ze uit de oven en bestrijk met geklaarde boter om mooi te laten glanzen. Serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!