Rösti
Ingrediënten
- 500 g Aardappels
- 1 teentje Knoflook
- 1 el Olijfolie
- zout
- Peper
Instructies
- Kook de aardappelen 7 minuten in de schil in gezouten water. Giet af en laat afkoelen. Schil ze dan en rasp ze grof. Bestrooi met knoflook, zout en peper en sprenkel er wat olijfolie over. Verhit een koekenpan en giet er olijfolie in. Neem 250 g van de aardappels, maak er met je handen een bal van, leg die in de pan en druk de bal dan in een platte schijf. Bak een paar minuten en schud de pan rustig heen en weer om de aardappel los van de bodem te houden. Draai de schijf dan om en bak de andere kant tot hij goudbruin en knapperig is. Laat hem dan uit de pan glijden en bewaar warm. Doe dit ook voor de rest van de aardappelen. Serveer de rösti heet.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!