Zabaglione met chocoladesaus
Ingrediënten
Zabaglione
- 6 stuks eidooiers
- 120 g fijne kristalsuiker
- 1,75 dl moscato d'asti, marsala of madera
Saus
- 200 g chocolade
- 1 dl slagroom
Instructies
Zabaglione
- Doe de eidooiers en de suiker in een kom, liefst van koper. Klop een paar minutentot het een gladde, schuimige massa is. Voeg de wijn toe en klop flink tot hij in de dooiermassa is opgenomen.
- Breng water aan de kook in een pan en zet het vuur lager zodat het water net niet kookt. Hang dan de koperen pan boven de pan en klop de eimassa tot het gebonden is.
- Verdeel de zabaglione over de glazen en zet ze koel weg
Chocoladesaus
- Smelt de chocolade au bain marie, voeg de slagroom toe en klop tot het mengsel glad is.
- Giet de chocoladesaus over de zabaglione en dien warm of koel op.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!


Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!