Ga terug
–+ servings
Cook Your Life

Zabaglione met chocoladesaus

Porties 8 personen

Ingrediënten
  

Zabaglione

  • 6 stuks eidooiers
  • 120 g fijne kristalsuiker
  • 1,75 dl moscato d'asti, marsala of madera

Saus

  • 200 g chocolade
  • 1 dl slagroom

Instructies
 

Zabaglione

  • Doe de eidooiers en de suiker in een kom, liefst van koper. Klop een paar minutentot het een gladde, schuimige massa is. Voeg de wijn toe en klop flink tot hij in de dooiermassa is opgenomen.
  • Breng water aan de kook in een pan en zet het vuur lager zodat het water net niet kookt. Hang dan de koperen pan boven de pan en klop de eimassa tot het gebonden is.
  • Verdeel de zabaglione over de glazen en zet ze koel weg

Chocoladesaus

  • Smelt de chocolade au bain marie, voeg de slagroom toe en klop tot het mengsel glad is.
  • Giet de chocoladesaus over de zabaglione en dien warm of koel op.