Apfelstrudel met filodeeg
Ingrediënten
- 6 vellen Filodeeg
- 3 stuks grote Appels bijv. Elstar of Jonagold, in dunne plakjes of kleine stukjes
- 50 gram rozijnen Optioneel
- 50 gram suiker
- 1 theelepel Kaneel
- 1 theelepel Vanillesuiker
- 1 theelepel citroensap
- 50 gram Gesmolten boter/zonnebloemolie/olijfolie
- 30 gram paneermeel of gemalen amandelen
- 25 gram walnoten of amandelen Optioneel
- Poedersuiker voor garnering
- Kaneel voor garnering
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Vulling
- Schil de appels. Meng in een kom de appelplakjes of stukjes met suiker, kaneel, vanillesuiker, rozijnen, citroensap en eventueel gehakte noten.
Filodeeg
- Leg een vel filodeeg op een schone ondergrond of gebruik een schone theedoek en bestrijk het licht met de gesmolten boter of kies voor olie.
- Leg hierop een tweede vel en bestrijk opnieuw. Herhaal dit tot alle 6 vellen op elkaar liggen.
- Strooi paneermeel of gemalen amandelen over het deeg (dit helpt om het vocht van de appels op te nemen).
Strudel afmaken
- Verdeel de appelvulling over de onderste helft van het deeg, laat de randen vrij.
- Vouw de zijkanten iets naar binnen en rol de strudel voorzichtig maar stevig op.
- Leg de rol met de naad naar beneden op de bakplaat en bestrijk de bovenkant met gesmolten boter/olie.
- Bak de strudel in de oven in 30-35 minuten goudbruin en knapperig.
- Laat de strudel een paar minuten afkoelen en bestuif met poedersuiker en/of kaneel. Serveer warm met slagroom, vanillesaus of een bolletje vanille-ijs.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!


Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!