Ga terug
+ servings
Cook Your Life

Apfelstrudel met filodeeg

Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 6 vellen Filodeeg
  • 3 stuks grote Appels bijv. Elstar of Jonagold, in dunne plakjes of kleine stukjes
  • 50 gram rozijnen Optioneel
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel Kaneel
  • 1 theelepel Vanillesuiker
  • 1 theelepel citroensap
  • 50 gram Gesmolten boter/zonnebloemolie/olijfolie
  • 30 gram paneermeel of gemalen amandelen
  • 25 gram walnoten of amandelen Optioneel
  • Poedersuiker voor garnering
  • Kaneel voor garnering

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Vulling

  • Schil de appels. Meng in een kom de appelplakjes of stukjes met suiker, kaneel, vanillesuiker, rozijnen, citroensap en eventueel gehakte noten.

Filodeeg

  • Leg een vel filodeeg op een schone ondergrond of gebruik een schone theedoek en bestrijk het licht met de gesmolten boter of kies voor olie.
  • Leg hierop een tweede vel en bestrijk opnieuw. Herhaal dit tot alle 6 vellen op elkaar liggen.
  • Strooi paneermeel of gemalen amandelen over het deeg (dit helpt om het vocht van de appels op te nemen).

Strudel afmaken

  • Verdeel de appelvulling over de onderste helft van het deeg, laat de randen vrij.
  • Vouw de zijkanten iets naar binnen en rol de strudel voorzichtig maar stevig op.
  • Leg de rol met de naad naar beneden op de bakplaat en bestrijk de bovenkant met gesmolten boter/olie.
  • Bak de strudel in de oven in 30-35 minuten goudbruin en knapperig.
  • Laat de strudel een paar minuten afkoelen en bestuif met poedersuiker en/of kaneel. Serveer warm met slagroom, vanillesaus of een bolletje vanille-ijs.