Lamsbouillon
Ingrediënten
- 1 kg lamsbotten
- 500 g lamsgehakt
- 180 g uien fijngesneden
- 0,5 stuks steranijs
- 180 g tomaat in plakken
- 200 g wortel in plakjes
- 50 g champignons in plakjes
- 40 g bleekselderij in reepjes
- 3 teentjes knoflook in dunne plakjes
- 0,75 dl witte port
- 8 takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- 6 blaadjes dragon
- 1 blaadje laurier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200℃.
- Bestrijk de lamsbotten met wat olie en leg ze in een braadslede. Zet 45 minuten in de oven en keer ze om de 15 minuten om tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Zet ze dan apart.
- Verhit een koekenpan tot zeer heet en bak het gehakt tot het goed bruin is. Afhankelijk van de grootte van je pan in 1 of twee keer. Schep het gehakt uit de pan en doe het bij de botten.
- Draai het vuur laag en bak de uien en steranijs tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- Doe de tomaten in een soeppan en bak op matig vuur ze tot ze zacht zijn.
- Haal de uien en steranijs uit de koekenpan en voeg de wortels, champignons, bleekselderij en knoflook toe. Bak ze zachtjes aan en doe alle groenten bij de tomaten.
- Giet de witte port in de koekenpan, roer de aanbaksels los en doe bij de groenten. Voeg ook de botten en het gehakt erbij plus de kruiden. Voeg 1,75 liter koud water toe en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat 6 uur zachtjes sudderen.
- Laat afkoelen voordat je het deksel eraf haalt. Giet de bouillon dan door een zeef en kaasdoek. Zet een nacht in de koelkast en schraap het vet van de bouillon voor gebruik.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!


Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!