Tomatensoep van geroosterde tomaten en mozzarella
Ingrediënten
- 5 stuks roma- of vleestomaten
- 100 g cherrytomaten
- 1 stuks ui
- 2 tenen knoflook
- 7 g verse tijm
- 1 blokje groentebouillon
- 500 ml water
- 4 el room of yoghurt
- basilicum
- 120 g mozzarella
Instructies
- Verwarm de oven tot 180 °C.
- Verdeel alle ingrediënten behalve het bouillonblokje en water op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
- Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en rooster voor 30 minuten.
- Duw de knoflook uit de schil (pas op heet!) en gooi het schilletje weg.
- Ris de tijm en gooi de grove takjes weg.
- Laat de geroosterde tomaten, ui, knoflook en tijm voorzichtig in een soeppan glijden.
- Voeg het groentebouillonblokje en het water toe aan de pan. Roer even door.
- Pureer de verse tomatensoep en breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Voeg de in kleine stukjes gesneden mozzarella toe en roer tot ze is opgelost.
- Serveer met een beetje room en eventueel basilicum.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!


Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!