Chocolademousse cappuccino
Ingrediënten
Chocolademousse
- 250 g Chocolade, puur
- 6 stuks Eiwit
- 125 g Suiker
- 4 stuks Eidooier
- 0,5 dl Room
koffieroom
- 1 dl Room
- 1 el koffiepoeder
- 1 el Cacaopoeder
- 2 el water
Instructies
Chocolademousse
- Hak de chocolade fijn en smelt in een kom au bain marie. Haal van de pan als de chocolade gesmolten is. Sla de eiwitten half stijf, voeg al roerend beetje bij beetje de suiker toe en sla het mengsel dan heel stijf. Roer eerst de dooiers en de room door de chocolade en spatel er dan direct heel voorzichtig de eiwitten door. Verdeel het mengsel over de schaaltjes of glazen en zet in de koelkast
Koffieroom
- Meng vlak voor het opdienen de room met het water. Klop de room licht schuimig en voeg de koffie toe. Giet het schuim over de chocolademousse en bestrooi met wat cacao. Dien direct op.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!