Pikante curry met paddenstoelen en groente
Ingrediënten
Paddenstoelen en boontjes
- 2 el plantaardige olie
- 300 g paddenstoelen in grote stukjes
- 5 plakjes galanga laos
- 1 stengel citroengras diagonaal in plakjes
- 2 stuks korianderwortel
- 950 l bouillon kippen/groente
- 1 el zoetwatervissaus nam pla ra
- 5 stuks kafferlimoenblaadjes
- 1 handje dille
- 7 stuks rawitpepers rood
- 3 stuks bosui
- 300 g sperciebonen
Chilipasta
- 5 stuks gedroogde rawitpepers gehakt
- 3 stuks kleine sjalotjes
- 5 teentje knoflook
- 1 stengel citroengras in dunne plakjes
- 2 plakjes galanga
- 1 stuks chilipeper
- 0,5 tl sichuangpeperkorrels
- 0,25 tl korianderzaad
- 0,25 tl dillezaad
Instructies
Chilipasta
- Stamp de pepers, sjalotjes, knoflook, galanga, chilipeper, peperkorrels, korianderzaadjes, dillezaadjes en het citroengras met zout fijn in een vijzel. Bij een groot recept kun je ook een blender gebruiken.
Paddenstoelen en boontjes
- Maak de boontjes schoon en blancheer ze 5 minuten in gezouten water.
- Verhit de olie en een grote pan op matig vuur en bak de chilipasta 1 minuut tot hij flink geurt.
- Voeg de paddenstoelen, galanga, citroengras en korianderwortels toe en roerbak ze 2 minuten .
- Voeg de bouillon en vissauzen toe en laat 15-30 minuten pruttelen.
- Voeg tenslotte de kafferlimoenblaadjes, dille, pepertjes, boontjes en bosuitjes toe, laat een paar minuten koken en serveer met rijst.
Thailand, het kookboek
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!