Pikante curry met rundvlees en groente
Ingrediënten
Rundvlees
- 2 el plantaardige olie
- 300 g runderschouder in dunne en hapklare stukjes
- 5 plakjes galanga laos
- 1 stengel citroengras diagonaal in plakjes
- 2 stuks korianderwortel
- 950 l bouillon kippen/groente
- 1 el zoetwatervissaus nam pla ra
- 5 stuks kafferlimoenblaadjes
- 1 handje dille
- 7 stuks rawitpepers rood
- 3 stuks bosui
Chilipasta
- 5 stuks gedroogde rawitpepers gehakt
- 3 stuks kleine sjalotjes
- 5 teentje knoflook
- 1 stengel citroengras in dunne plakjes
- 2 plakjes galanga
- 1 stuks chilipeper
- 0,5 tl sichuangpeperkorrels
- 0,25 tl korianderzaad
- 0,25 tl dillezaad
Instructies
Chilipasta
- Stamp de pepers, sjalotjes, knoflook, galanga, chilipeper, peperkorrels, korianderzaadjes, dillezaadjes en het citroengras met zout fijn in een vijzel. Bij een groot recept kun je ook een blender gebruiken.
Rundvlees
- Verhit de olie en een grote pan op matig viir en bak de chilipasta 1 minuut tot hij flink geurt.
- Voeg de stukjes vlees, galanga, citroengras en korianderwortels toe en roerbak ze 2 minuten of tot het vlees gaar begint te worden.
- Voeg de bouillon en vissauzen toe en laat 30 minuten pruttelen tot het vlees gaar en mals is.
- Voeg tenslotte de kafferlimoenblaadjes, dille, pepertjes enbosuitjes toe, laat een paar minuten koken en serveer met rijst.
Thailand, het kookboek
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!