Calabriaanse uiensoep

Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 grote aardappel
  • 1 stuks gedroogd chilipepertje
  • 0,5 bosje peterselie
  • 1 l groentebouillon
  • olijfolie, zout en peper

Serveren

  • 80 g Pecorino Romano
  • 4 sneden boerenbrood

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de uien met zout tot ze zacht en gekarameliseerd zijn. Dit kan wel wel 1 uur duren.
  • Voeg dan de knoflook, aardappel en chiliperpertje en peterselie toe en laat 2 minuten meebakken.
  • Voeg de hete bouillon toe en het zout. Doe een deksel op de pan en breng aan de kook, laat 40 minuten zachtjes koken.
  • Breng de soep verder op smaak met zout en peper. Rooster de sneden brood en smeer ze in met een teentje knoflook. Leg in elk bord 1 snee brood.
  • Giet de soep over het brood en bestrooi met de geraspte kaas.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept