Zwarte bessensorbetijs
Ingrediënten
- 180 g fructose
- 45 ml citroensap
- 750 g zwarte bessenpuree
- 10 ml wodka
- 4,5 dl water
Instructies
- Breng het water met de fructose aan de kook totdat de fructose helemaal opgelost is.
- Zet dan de pan in een bak ijswater om snel af te laten koelen. Voeg dan het citroensap toe.
- Maal de puree met de fructosesiroop en wodka in een blender. Wrijf de puree door een fijne zeef en zet in de koelkast.
- Giet het afgekoelde mengsel in de ijsmachine en draai het ijs. Wanneer het ijs dik genoeg is, haal je het ijs uit de machine en meng je het glad met de staafmixer. Doe dan het ijs weer terug in de machine en laat nog 10 minuten roeren.
- ALs het ijs dik genoeg is om te serveren, kun je dat meteen doen. Anders nog een uurtje in de vriezer op laten stijven.
Bron: Heston Blumental
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!