Sinaasappelsaus
Ingrediënten
- 45 g suiker
- 3 el rode wijnazijn
- 7 dl eendenbouillon
- 3 stuks sinaasappelssap
- 1 stuks citroensap
- 2 stuks zestes van sinaasappelschil geblancheerd
- 1 stuks zestes van citroenschil geblancheerd
- zout en peper
Instructies
- Doe de suiker en azijn in een steelpan en laat tot een goudkleurige karamel koken op laag vuur.
- giet er de bouillon en sinaasappel- en citroensap bij en breng aan de kook. Laat 45 minuten zachtjes sudderen, als het nodig is afschuimen. De saus moet aan de achterkant van een lepel blijven hangen.
- Passeer de saus door een zeef, breng op smaak met zout en peper en voeg vlak voor het opdienen de zestes toe.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!