Knolselderij velouté
Ingrediënten
- 50 g boter
- 3 teentjes knoflook in plakjes
- 500 g knolselderij geschild en in blokjes
- 3 takjes tijm
- 2 stuks laurierblaadjes
- 250 g spekblokjes of panchetta
- 200 ml crème fraiche
- 0,25 bosje platte peterselie
- 1,75 l gevogelte bouillon
- 1 snufje nootmuskaat
- 1 el olijfolie + extra om te serveren
- naar smaak vers gemalen peper
Instructies
- Smelt boter in een grote pan. Voeg de knoflook, knolselderij en tijm toe en bak circa 10 minuten.
- Voeg de bouillon en laurier toe en laat 25 minuten sudderen totdat de knolselderij zacht is.
- Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes of panchetta bruin en krokant. Schep ze uit de pan, laat even afkoelen en hak grof.
- Verwijder de laurier en de takjes tijm uit de soep. Pureer met een staafmixer of in de blender en roer de helft van de crème fraiche en de nootmuskaat erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in mooie kommen en garneer met een lepel crème fraiche, de knapperige kaantjes, een scheutje olijfolie, peterselie en wat vers gemalen peper.
Bron: Lindenhoff
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!