Gestoomde aardappeltjes in beurre noisette
Ingrediënten
- 1,2 kg aardappelen Mooie aardappelsoort
- 400 gram beurre noisette
- zout
Instructies
- Maak een beurre noissette met de boter.
- Was en schil de aardappelen.
- Boor met een parisienneboor zo efficiënt mogelijk balletjes uit de aardappels. Gebruik de afsnijdsels voor een andere bereiding, puree bijvoorbeeld.
- Plaats de aardappelbolletjes in vacuümzakken en doe daar op gewicht 0,8% zout bij.
- Verdeel de beurre noisette over de zakken en trek vacuüm.
- Gaar de aardappeltjes 22 minuten in de een waterbad op 88°C totdat de aardappelbolletjes beetgaar zijn.
- Koel op ijswater.
- Plaats de vacuümzakken à la minute in de combisteamer of in warm water van 70°C om ze op te warmen.
Bron: Gastronomix
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!