Coquilles St Jacques met inktvis en zwarte risotto
Ingrediënten
coquilles
- 8 stuks Sint Jaobs mosselen
- 0,5 dl Olijfolie
- 8 stuks Inkvis
- 1 snufje Zout
- 1 snufje Peper
- 3 el Bloem
- 1 stuks Eiwit
- 3 el Broodkruim
- 2 l Frituurolie
Risotto
- 80 g Pesto
- 150 g Rijst, risotto gebruik sancerre
- 1 dl Sauce au Sherry gebruik sancerre
Instructies
- Steek de schelpen open, neem de coquilles uit de schelp, spoel ze schoon en droog ze met een keukendoek. Snijd de coquilles in dunne plakjes en leg de plakjes dakpansgewijs in 4 cirkels in en met olijfolie besmeerd ovenvast schaaltje. Besprenkel de plakjes met olijfolie en dek ze af met folie. Maak de inktvisjes schoon en snijd de tentakels van de kop. Spoel het lijfje schoon en snijd de inktvissen in 6 ringetjes per stuk. Droog de ringen en de tentakels met een keukendoek. Bestrooi de helft met peper en zout en haal ze achtereenvolgens door bloem, eiwit en broodkruim. Haal de tentakels door de bloem. Bereid de risotto uit het recept rissot aux epices en doe er op het laatst de inkt door. Gebruik de pesto uit het recept Pesto met pijnboompitten. Neem het plastic van de coquilles en verwarm ze in een lauwe oven. Leg ringen van 11 cm op borden, schep hier de risotto in en strijk de rijst glad. Leg de coquilles op de risotto met behulp van een paletmes Frituur de gepaneerde inktvisringen en tentakels in olie van 180 graden goudebruin. Bak in olie de resterende ringen heel kort in de koekenpan. Leg de gefrituurde ringen op de coquilles en leg hierop de gebakken ringen. Leg de tentakels midden op. Spuit met een spuitzak de pesto rond het gerecht.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!