Quiche Lorraine
Ingrediënten
deeg
- 250 g Bloem
- 125 g Boter
- 1 stuks Ei
- 2 el water
saus
- 4 dl Room
- 100 g Gruyere
- 4 stuks Eieren
bodem
- 200 g Spek
Instructies
- Doe de bloem in een grote kom, snij er met twee messen de koude boter door. Zorg ervoor dat er een korrelige massa ontstaat. Klop een ei los en voeg het toe aan het deeg. Voeg ook 10 gram zout toe en roer er met een vork zoveel ijswater door dat er een deegbal ontstaat die samenhangend maar niet nat is. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven plank tot een ronde lap waarmee we een bakvorm van 22 cm doorsnee kunnen bekleden. Beboter de vorm, bekleed ze met deeg en zet ze een half uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de bodem hierin blind voor 20 minuten. Daarna nog 10 minuten, tot de bodem mooi hard is.
- Zweet het spek even in de boter en leg het op de deegbodem, afgewisseld met stukjes gruyère kaas. Klop de overige eieren goed los en voeg zout, peper en de room toe. Giet dit mengsel op het met spek en kaas bedekte deeg en zet de vorm dan in een voorverwarmde oven van 220°C. Bak hem ongeveer 20 minuten. Verlaag dan de temperatuur tot 200°C en laat nog 15 minuten bakken. Strooi wat kaas over de quiche en bak dan nog 5 minuten. Laat de taart afkoelen op een rooster en verwijder de ring voorzichtig na een kwartiertje, snij hem in stukken en dien hem warm op.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!