Bagna cauda Carluccio

Naar recept van Carluggio
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Anti pasti
Keuken Italiaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 2 dl Olijfolie
  • 16 teentjes Knoflook
  • 300 g Ansjovis
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 dl room
  • 300 g Boter
  • 2 dl melk
  • rauwe groentes van het seizoen

Instructies
 

  • Kook de gepelde knoflook in de melk langzaam op laag vuur gaar. Neem de pan van het vuur en stamp de tenen fijn in de melk tot een romig mengsel.
  • Voeg de ansjovis toe en zet de pan weer op een laag vuur, laat ze al roerend oplossen. Klop ls alles goed gemengd is de boter en de olijfolie erdoor. Klop als laatste de room erdoor.
  • Voeg zout en peper toe.Roer alles goed door elkaar. Houd de dip in een kleine fonduepan warm en doop hierin de verse groenten (bloemkool, bleekselderij, courgettes, champignons, venkel, kleine gekookte aardappels, groene asperges, paprika)
  • Als er voldoende is gegeten kun je een beetje geklopt eidoor de saus roeren en deze laten binden. Hierin kun je bijvoorbeeld nog wat brood deppen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept