Sushirijst
Ingrediënten
- 500 g Sushirijst
- 6,6 dl Water
- 2 vel Kombu
azijnmengsel
- 5 el Rijstazijn
- 4 tl Minrin
- 3 el Suiker
- 2 tl Zout
Instructies
- Was de sushirijst onder koud, stromend water tot het water helemaal helder is. Doe de rijst in de pan, met het water en eventueel de kombu. Breng het water zo snel mogelijk aan d e kook, laat de deksel op de pan. Verwijder de kombu als het water kookt en laat dan 10 min. zachtjes koken. Draai dan het vuur uit en laat de rijst 15 minuten afgedekt staan.
- Doe de hete rijst in een sushi-oke (grote, ondiepe schaal) en verdeel het azijnmengsel er gelijkmatig over. De rijst moet onder voortdurend voorzichtig omscheppen snel afkoelen. Waai koele lucht toe met een waaier o.i.d. De rijst moet glanzen en op kamertemperatuur zijn als hij gebruikt wordt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!