Vitello tonnato
Ingrediënten
vlees
- 1,25 kg Kalfslende
- 1 stuks Wortelen
- 1 stengel Bleekselderij
- 1 stuks Ui
- 4 takje Peterselie
- 1 stuks Laurierblaadjes
mayonaise
- 2 stuks Eidooier
- 3 dl Olijfolie
- 2 el Citroensap
- Zout
tonijnsaus
- 200 g Tonijn
- 5 stuks Ansjovis
- 2,5 dl Olijfolie
- 3 el Citroensap
- 3 el Kappertjes
garnering
- 1 stuks Citroen
- 10 stuks Olijven, zwart
- 2 el Kappertjes
- 4 takjes Peterselie
- 5 stuks Ansjovis
Instructies
- Doe het vlees in een pan water met de groenten en laat ongeveer 2 uur zachtjes koken. Het vlees moet gaar worden. Maak van de eidooiers en olie een mayonaise, voeg daarna de overige ingredienten toe. Doe dit in de keukenmachine, alles wordt dan mooi gepureerd. Snijd het afgekoelde vlees in dunnen plakken en leg een laag plakjes op een schaal. Doe er een laag saus over en dan weer vlees. Doe dit tot het vlees op is en eindig met een laag saus. Bestrooi met de kappertjes. Laat het liefst een nacht staan, dan trekken de smaken goed door.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!