Snijd de ham in dunne plakjes.
Laat de sjalotten een half uur sudderen in de port.
Kook de azijn in met de suiker tot een stroop.
Meng de sla aan met olie en azijn en rangschik dit op het midden van een bord. Leg hierop de ham, giet de saus in een cirkel over het vlees en rangschik de uien hierop. Strooi verse peper erover.
Carpaccio van parmaham met portsjalotten en balsam
Ingrediënten
- 450 g Parmaham
- 20 stuks Sjalotje
- 0,25 l Balsamicoazijn
- 2 el Suiker
- 1 krop Sla
- 1 snufje Peper
- 1 snufje Zout
- 0,25 l Port, rode Ruby port
- 4 el Olijfolie
- 1 el Azijn
Instructies
- Snijd de ham in dunne plakjes. Laat de sjalotten een half uur sudderen in de port. Kook de azijn in met de suiker tot een stroop. Meng de sla aan met olie en azijn en rangschik dit op het midden van een bord. Leg hierop de ham, giet de saus in een cirkel over het vlees en rangschik de uien hierop. Strooi verse peper erover.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!