Gegrilde portobello

Gang Voorgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Tomatenvinaigrette

  • 60 g Tomaat
  • 1 el Azijn. rode wijn
  • 1 el Tomatenketchup
  • 1 el Tomatenpuree
  • 2 el Olijfolie

Pesto

  • 15 stuks Basilicum
  • 10 g Pijnboompitten
  • 10 g Pistachenoten
  • 1 teentje Knoflook
  • 0,5 dl Olijfolie
  • 1 el Parmesaanse kaas
  • 4 stuks Portobello
  • 4 el Olijfolie
  • 1 tl Oregano
  • 4 plakjes Mozarella
  • 2 el Bloem
  • 2 stuks Eieren
  • 120 g Panko
  • 2 stuks Tomaat

Instructies
 

  • Doe alle ingredienten voor de tomatenvinaigrette in een kleine keukenmachine of blender en pureer ze 30 seconden. Giet de massa door een fijne zeef en zet tot gebruik in de koelkast.
  • Doe alle ingredienten voor de pesto in een blender en draai tot een grove puree.
  • Snijd de paddestoelenhoeden horizontaal doormidden. Bestrijk ze aan beide kanten dun met olijfolie en leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat. Bestrooi met zout en peper.
  • Strooi oregano en een beetje zout en peper over de mozzarella en wentel de plakken voorzichtig door de bloem, dan door geklopt ei en tenslotte door de panko.
  • Verhit een grillpan, bestrijk dun met olie en grill de plakken portobello 3- 4 minuten tot ze rondom goudbruin zijn en lichte grillstrepen hebben. Verhit intussen de resterende olie in een grote koekenpan en bak de plakken mozzarella aan elke kant 2 a 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Neem ze eruit en laat op keukenpapier uitlekken.
  • Leg op elk bord een portobellokapje met daarop een goedgekruid plak tomaat, gevolgd door een gebakken plak mozzarella. Leg de onderkanten van de portobello’s erop zodat ze weer de oorspronkelijke vorm hebben. Schep er een dot pesto bij en sprenkel voor het opdienen wat tomatenvinaigrette op het bord.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept