aardbeienkwarktaart

Gang Patisserie
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 1 pak Bastognekoeken
  • 50 g Boter
  • 1 el bosvruchtenjam of aardbeienjam
  • 10 blaadjes Gelatine witte gelatine
  • 1 dl aardbeienjam gekoelde sap of sinaasappelsap
  • 500 g kwark
  • 200 g basterdsuiker witte
  • 25 l Slagroom

Instructies
 

  • Smelt de boter. Verkruimel de koekjes heel fijn in de keukenmachine ne meng de boter en jam erdoor. Ver een springvorm (24cm) in en druk het koek mengsel stevig uit op de bodem. Week de gelatine 5 min. In koud water. Snijd de aardbeien in driekwart stukjes (bewaar de rest om te garneren). Verwarm aarbeien of sinaasappelsap in een steelpan, knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes, van het vuur af, al roerende op in het warme sap. Laat afkoelen tot lauw. Roer kwark, suiker en gelatine mengsel door elkaar. Schep stukjes aardbeien erdoor. Klop de slagroom stijf en spatel deze luchtig door het kwarkmengsel. Schep het kwarkmengsel op koekjesbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de taart in de koelkast 3 uur opstijven. Garneer met de rest van de aardbeien.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept