Ricotta custard
Ingrediënten
custard
- 450 g Ricotta
- 25 g Pecorino
- 2 stuks Eieren losgeslagen
- 3 snufje Nootmuskaat versgemalen
- 0,5 tl Zout
- 0,12 tl Peper
bechamelsaus
- 1 stuks Sjalotje
- 1 stuks Wortelen
- 12 stuks Peper
- 1 stuks Foelie blad
- 0,5 stuks Laurierblaadjes
- 25 g Boter
- 25 g Bloem
- 3 dl Melk
Instructies
Ricotta custard
- Doe de ricotta in de Magimix en meng de losgeslagen eieren erdoor.
- Voeg dan de overige ingrediënten toe en meng goed door elkaar.
Bechamelsaus
- Breng de melk aan de kook.
- Doe de groenten en de kruiden erin en laat 10-15 min infuseren (trekken).
- Zeef en laat afkoelen.
- Smelt de boter en voeg van het vuur af de bloem erbij.
- Roer hier beetje bij beetje de koude melk door.
- Zet de pan weer terug op het vuur, laat onder goed roeren aan de kook komen en zachtjes 10 minuten sudderen.
- Zeef dit mengsel eventueel door een stuk kaasdoek of een paardeharen of nylon zeef om het gladder te krijgen.
- Voeg de custard bij de saus en roer goed door.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!