Kippenbouillon
Ingrediënten
- 1 stuks Kip
- 800 g Prei
- 800 g Wortelen
- 600 g Ui
- 100 g Bleekselderij
- 0,1 g Peper gekneusde korrels
- 5 l water
- 1 g Zout
Bouquet garni
- 2 takje Tijm
- 1 blaadje Foelie blad
- 3 stuks Laurierblaadjes
- 2 takje Peterselie
Instructies
- Doe de in stukken gesneden kip in de pan met water Voeg de schoongemaakte groenten (alleen de uien hoven niet geschild te worden) en de kruiden erbij Breng het geheel tegen de kook aan (niet koken) en laat de bouillon ca. 8-12 uur trekken op een zacht vuur Passeer de bouillon door een zeef Breng de bouillon weer aan de kook en laat reduceren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!